Föredrag: Brodrej och Halvarson – att skriva om musik

Två olika temperament som tar sig an samma uppgift, den att skriva om musik, att kritisera framförandet, att belysa institutioner och underhålla läsaren. Kritikern uppmärksammas ofta av den publik som går på konserterna och operaföreställningarna, men skribentens uppgift är också att nå ut till en bredare krets. Vilka bevekelsegrunder hade vår gäster när de påbörjade sin karriärer och vilken roll har pianomusiken spelat i deras skrivande?

Gunilla Brodrej är sedan 1999 anställd på Expressen och innan dess var hon knuten till Sveriges Radio P2. Hon har förnyat genren genom sina ofta drastiska formuleringar och paralleller, men också genom att föra in musikkritiken i en allmän kulturdebatt.

Ingen musikintresserad i Helsingborg kan ha undgått att ta del av Henrik Halvarsons tankar musik. Han har sedan 1980 bevakat den klassiska musiken som skribent i Helsingborgs Dagblad, och numera kan Sydsvenskans läsare också ta del av hans gedigna erfarenhet.

Plats: Atriet

Fri entré.

Ingår i Helsingborg Pianofestival 2020 på Dunkers kulturhus som görs i samarbete med Musik i Syd. Helsingborg Pianofestival ingår i Five Star Festival.

Den 29 augusti 2020 kl. 17:00