Föredrag: Åke Holmquist – Den användbare titanen

Vissa av oss äldre kanske kommer ihåg en 18-årig yngling som vann tiotusenkronorsfrågan i ämnet Beethoven. Andra kanske känner igen chefen för Kungliga filharmonikerna i Stockholm. De mer insatta i musiklivet vet han var programchef för Rikskonserter under många år och avslutade sin yrkeskarriär som Musikaliska Akademiens ständige sekreterare. Kort sagt, få har så bred erfarenhet av svenskt musikliv som Åke Holmquist.

Bättre föreläsare vid vår festival är svår att tänka sig. Ingen vet hur många festivaler Åke har varit med om att skapa. Hans gedigna kunskap om Beethoven resulterade 2011 i en uppmärksammad biografi om tonsättaren. 2021 kom sedan Beethoven – Den användbare titanen. Boken handlar hur Beethoven ända fram till vår tid har fått spela rollen som politisk inspiratör och visionär, utan motstycke i musikens värld. med en styrka och omfattning som i musikens värld saknar motstycke. Om det och mycket handlar eftermiddagens föredrag.

Ingår i Helsingborg pianofestival 2021.

Plats: Atriet, entréplan

Fri entré. Biljett krävs. Hämtas i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs kulturbutik. Biljetterna släpps 2 augusti.

Köp biljetter

Den 29 augusti 2021 kl. 16:00