Föredrag: Åke Holmquist – Beethovens udda

Vissa av oss äldre kanske kommer ihåg en 18-årig yngling som vann tiotusenkronorsfrågan i ämnet Beethoven. Andra kanske känner igen chefen för Kungliga filharmonikerna i Stockholm. De mer insatta i musiklivet vet han var programchef för Rikskonserter under många år och avslutade sin yrkeskarriär som Musikaliska Akademiens ständige sekreterare. Kort sagt, få har så bred erfarenhet av svenskt musikliv som Åke Holmquist.

Bättre föreläsare vid vår festival är svår att tänka sig. Ingen vet hur många festivaler Åke har varit med om att skapa. Hans gedigna kunskap om Beethoven resulterade 2011 i en uppmärksammad biografi om tonsättaren samt ett antal artiklar och föreläsningar. Detta år skulle Beethoven fyllt 250 år. Vi har valt att låta honom utgöra en liten strimma i festivalen och lyfta fram lite av tonsättarens mindre kända verk. På så vis har Åke fått en ny utmaning i sitt föreläsande, att lyfta fram den udda Beethoven.

Plats: Teatersalen

Entré: 100 kronor, med Kulturkort 85 kronor. Biljettsläpp 22 juni 10:00.

Festivalpass till allt på Pianofestivalen: 1640 kronor (15% rabatt), med Kulturkortet 1445 kronor (25% rabatt).

Ingår i Helsingborg Pianofestival 2020 på Dunkers kulturhus som görs i samarbete med Musik i Syd. Helsingborg Pianofestival ingår i Five Star Festival.

Den 30 augusti 2020 kl. 16:00