Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Filosoficafé: Sportens själ

Sportens själ: Vinna eller försvinna? Ett evigt dilemma för människosläktet eller helt enkelt ett misstag? Om inte våra inre drivkrafter står i direkt relation till och har sitt ursprung i evolution och genetik – vad är det då vi tampas med i vårt kulturarv i vår strävan mot seger eller nederlag?

Är sporten ett koncentrat av mänsklighetens sämsta egenskaper, eller möjligen de bästa? Vad är det som kan tänkas kittla i vår strävan efter att tillhöra en grupp och gärna hejar på dess framgångar på bekostnad av andra? Och framförallt – hur ska vi förhålla oss till spänningsfältet för kvällens samtal?

Både utställningarna och Bistron har öppet så passa på att göra ett besök där före eller efter.

Plats: Atriet, entréplan

Filosof: Martin Severinson

Fri entré. Ingen föranmälan.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.