Ett stilla liv – en föreställning om tingen

10 april 2023, 14:00 - 15:00

10 apr
Ett stilla liv – en föreställning om tingen

Biljett

Fri entré till föreställningen men plats måste förhandsbokas. Det finns 25 platser per föreställning.

Köp biljett

”Det börjar med ett telefonsamtal. Med mor. Min mor. 91 år. Mor, som är som en asfaltblomma, alltid glad och redo för alla andra. Som i en bisats säger hon: – Mitt hem kan tömmas och vara borta på ett par timmar”.

Så inleds pjäsen Ett stilla liv som är en mix av utställning och teater – en meditativ föreställning. Eva Klang har skapat ett levande stilleben av tio ting.
Evas text bygger på hennes samtal med modern Margit Klang som har valt de tio ting som betyder mest för henne. Föremål som bär på minnen och historia. Det handlar om att lyssna och att få berätta, om att överlämna och ta emot minnesnycklar. I pjäsen ingår cellomusik av Amit Sen samt ett hörverk av Hanna Hartman.

Om Eva Klang och regi

Eva Klang, fil.mag i etnologi, har under sitt arbetsliv varit verksam som kultursekreterare i Bjuv, museilektor i Landskrona och på Kulturen i Lund, samt pedagog på Dunkers kulturhus.

I pjäsen Ett stilla liv samarbetar Eva med Görgen Olsson som står för regi och dramaturgi. Görgen har arbetat som dramaturg och regissör vid Skånska Teatern och Regionteatern Blekinge Kronoberg. Idag arbetar han som individual – och parterapeut samt familjerådgivare.

Var: Klintmans hörna i På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar. 30 minuter föreställning med efterföljande samtal.
Entré: fri entré till föreställningen men plats måste förhandsbokas. Det finns 25 platser per föreställning.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Ett stilla liv – en föreställning om tingen

  • 10 april 2023, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Dunkers kulturhus, På gränsen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta