Ett dockhem

21 november 2022, 19:00 - 20:00

21 nov
Ett dockhem

På det här sättet har du förmodligen aldrig sett Ibsens klassiker. I november spelas Ibsens tidlösa föreställning unikt bearbetad till svenskt teckenspråk. Det är ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som slutligen snärjer oss. Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och på svenska.

Nora är gift med bankdirektör Torvald och de lever utåt sett i ett perfekt hem. I själva verket är deras äktenskap endast en finputsad fasad. Det är en livslögn. Nora är Torvalds lilla fjäril, en lyckligt fladdrande fägring innanför hemmets trygga väggar. Självklart är väl Nora lycklig, det syns på familjebilderna där det strålar om henne … Dessutom kommer Torvalds snart annalkande direktorstjänst att ge dem massor, verkligen massor av pengar. Men när en dunkel hemlighet hotar att avslöjas utmanas allt det som Nora försöker upprätthålla. Hur mycket är Nora villig att uppoffra?

Producent: Riksteatern

Medverkande:

 • Mette Marqvardsen, skådespelare
  Mette gjorde sin scendebut på Riksteatern Crea redan 1988 med föreställningen Sprit. Hon har sedan dess medverkat i många produktioner och nu senast i Rampfeber, 2021, och Alice i Underlandet, 2022.
 • Vivian Cardinal, skådespelare
  Vivian är frilansande skådespelare, sångerska och artist. Hos Riksteatern Crea syntes hon sist i produktion Hem, 2019. Vivian har turnerat flera gånger med Riksteaterns produktioner och under våren 2022 spelade hon med i Väninnan.
 • Romel Belcher, skådespelare
  Romel medverkande i Riksteatern Creas produktion FAME Visukalen, 2012. Han har varit teckenspråksgestaltare i Melodifestivalen flera gånger och under våren 2022 turnerade han med Creas kritikerrosade föreställning om mansnormer, Knockout.
 • Jade Osbeck, skådespelare
  Jade gör scendebut för Crea med den här produktionen. Jade syns i många olika teckenspråkiga tv-program i både SVT och UR. Jade har de senaste två åren även gestaltat Melodifestivalen via teckenspråk.

Datum och tid: 21 november klockan 19:00

Längd: 1 h och 10 minuter

Plats: Teatersalen

Entré: 175 kronor ordinarie, 100 kronor för ungdom och studerande. Köp biljett i entrén på Dunkers kulturhus eller online via ticketmaster.se. Biljettsläpp 3 september klockan 10:00.

Ett dockhem

 • 21 november 2022, 19:00 - 20:00
 • Längd: 1 timme

Pris

 • Standard: 175 kr
 • Studenter: 100 kr