Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Duo Naranjo–Weurlander

Två kända stjärnor på Tango Nuevo-himlen slår sig samman för ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Deras första gemensamma skiva Entwined är full med passion, vemod, virtuositet och hetsig glädje och består mestadels av egna kompositioner.

Duo Naranjo-Weurlander är en gränsöverskridande duo i dubbel bemärkelse. Trots att deras musik kommer från två olika kulturer finns det mer som förenar än som skiljer dem åt. Intensiteten, kraften, vemodet och det expressiva uttrycket är måhända ett gemensamt drag i de bådas musik.

De har båda har lång klassisk utbildning bakom sig, men de har även lång erfarenhet av folkmusik, jazz, worldmusik och inte minst av Tango Nuevo, vilket märks tydligt i deras spelsätt och attityd. Deras musik har ett universellt språk som förenar mer än det avgränsar.

Duo har under fyra år turnerat flitigt runt om i världen, samarbetat med orkestrar samt haft flera radio och TV framträdanden i Sverige.

Plats: Konsertsalen

Entré: 180 kronor, 150 kronor med Kulturkortet, 120 kronor student. Biljettsläpp 23 augusti.

Barservering innan och i paus.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.