Döda mästares sällskap

25 april 2024, 18:30 - 20:00

25 apr
Döda mästares sällskap

Elever och lärare på Mega Musik gymnasieskola har skapat en musikal som bygger på filmen Döda poeters sällskap. Berättelsen utspelar sig på en internatskola i en när framtid där skolans verksamhet organiseras och leds av en AI-enhet vid namn Horace. Eleverna studerar matematik, språk, tradition och kulturhistoria som utgörs av Sveriges kulturkanon.

Undervisningen sker dock fortfarande mellan lärare och elever, vilket skapar problem för ledningen när läraren Jakob Bolinder börjar arbeta på skolan. Han väcker elevernas kreativitet och de börjar uttrycka sina tankar och känna samhörighet. Eftersom sådant är strängt förbjudet bildar de ett hemligt sällskap för konstnärligt utövande: Döda mästares sällskap.

Ensemblen och bandet i Döda mästares sällskap består av elever på Mega Musik gymnasieskola. Manus och musik är skriven av lärarna Sara Olrog och Jonas Andersson.
Tanken bakom musikalen är att man vill väcka ungdomars lust till skapande och uttryck och på samma gång vara en del av debatten kring konstens närvaro i skolan.

Föreställningen sätts upp i samarbete med Spektra Kulturstudio.
Du kan läsa mer om Spektra här

När: 25, 26, 29 och 30 april 18.30–20.00
Var:
teatersalen, Dunkers kulturhus
Entré
: 100 kronor

Döda mästares sällskap

Visa alla tillfällen

  • Längd: 2 timmar

Pris

  • Standard: 100 kr

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta