Dansworkshop på Dunkers med Sara Ekman och Jonas Svensson

Gillar du att dansa och gillar du att blanda åldrar och erfarenhet? Då ska du anmäla dig till någon eller alla våra dansworkshopar i vår. Tre erfarna, härliga dansare från Skånes Dansteater och från S.O.J Scenkonstproduktion kommer till Dansstudion på Dunkers samt på Stadsteatern i vår. Alltid på en lördag. Inga förkunskaper krävs men även du som dansat en hel del kommer att inspireras och hitta riktiga godbitar. Datum 7 och 21 mars samt 4 och 18 april.

Dansworkshop 4 och 18 april 13:00-15:00 med Sara Ekman och Jonas Svensson

Vi startar med en gemensam enkel dansuppvärmning där vi värmer upp hela kroppen. Därefter får deltagarna på olika sätt prova på hur vi i S.O.J Scenkonstproduktion arbetar när vi skapar rörelser och material till våra föreställningar.

Vi kommer även att göra en del improvisationsövningar och eventuellt en del röst-arbete. Det är ett fysiskt och musikaliskt arbete där vi vänder och vrider på idéer och ser vad som händer.

• Sara Ekman, utbildad vid Balettakademins yrkesskola i Stockholm. Som dansare har Sara under 90-talet varit verksam vid Patterson Company i Köpenhamn och Kevan Allen Company i London och turnerat i Europa och Asien, därefter 1999-2014 anställd vid Dansstationens Turnékompani i Malmö. Sara har arbetat som skådespelare, koreograf och dansare vid uppsättningar på Operaverkstan på Malmö Opera med Maria Sundqvist som konstnärlig ledare .På Malmö stadsteater och Helsingborgs stadsteater har hon medverkat i olika produktioner. Våren 2020 är Sara aktuell som dansare/skådespelare i S.O.J Scenkonstproduktions föreställning ”Anchors away” på Dunkers kulturhus och som koreograf till ”Ledaren” på Malmö opera/ Operaverkstan. I sommar är hon koreograf till operorna Venus och Adonis, Dido och Aneas samt Purcells ”Hail bright Cecilia” på Ulriksdals slottsteater Confidencen i Stockholm
  • Jonas Svensson har jobbat som dansare på heltid i ca 20 år. Han har dansat framförallt på Skånes Dansteater i Malmö men också haft perioder där han frilansat bl.a. i Dansgruppen Rytm bá som jobbar med en blandning av stepp och modern dans. På senare år har Jonas även intresserat sig mer och mer för teater, framförallt i kombination med dans och rörelse. Utvecklingen av gruppen S.O.J tillsammans med Sara Ekman och Ola Simonsson har varit en bra erfarenhetsbas för detta och den nyaste produktionen Anchors Away har premiär i vår.

Förkunskaper: Alla deltar efter egen förmåga, här finns plats och utrymme både för dom som dansat mycket och dom som aldrig har tagit en danslektion förut.

Plats: Dansstudion på Dunkers kulturhus

Kostnad: avgiftsfritt

Anmälan och information: Irene Grahn, irene.grahn@helsingborg.se
Maximalt 20 deltagare/workshop, så skynda dig med anmälan. Skicka e-post med namn, adress och mobiltelefon. Först till kvarn gäller. Anmälningar tas emot ända till tillfällena är fullsatta. OBS! Eventuellt återbud lämnas via e-post senast en vecka innan workshop.

Den 4 april 2020 kl. 13:00

Dansworkshop på Dunkers med Sara Ekman och Jonas Svensson kan även ses på följande datum: