Dansworkshop på Dunkers med Anette Jellne

Gillar du att dansa och gillar du att blanda åldrar och erfarenhet? Då ska du anmäla dig till någon eller alla våra dansworkshopar i vår. Tre erfarna, härliga dansare från Skånes Dansteater och från S.O.J Scenkonstproduktion kommer till Dansstudion på Dunkers samt på Stadsteatern i vår. Alltid på en lördag. Inga förkunskaper krävs men även du som dansat en hel del kommer att inspireras och hitta riktiga godbitar. Datum 7 och 21 mars samt 4 och 18 april.

Dansworkshop 7 och 21 mars 13:00-15:00 med Anette Jellne

I dessa två workshopar kommer vi först värma upp tillsammans för att sedan utforska de metoder som Marina Mascarell har använt för att skapa föreställningen Second Landscape för Skånes Dansteaters dansare, vilken gästspelar på Helsingborgs stadsteater 3 maj. Lekfullhet är ledordet och vi kommer improvisera en hel del.

Ta gärna med er mobiltelefon då vi kan komma att använda den i vissa övningar.

• Anette Jellne har arbetat som dansare på Skånes Dansteater sedan 2006 och tillhör den fasta ensemblen. På Skånes Dansteater har hon arbetat med en mängd koreografer, bl.a. Örjan Andersson, Alexander Ekman, Ben Wright, David Hernandez, Marina Mascarell och Kenneth Kvarnström.
  • Anette är född i Stockholm och utbildad vid Svenska Balettskolans moderna linje 1994-1997. Hon har även läst vid Danshögskolans pedagogutbildning och under 2017 varit tjänstledig för att gå den ettåriga kompletterande skådespelarutbildningen vid Stockholms Konstnärliga Högskola. Våren 2020 är hon utlånad till Helsingborgs Stadsteater för att medverka i föreställningen Äppelkriget.

Förkunskaper: Alla deltar efter egen förmåga, här finns plats och utrymme både för dom som dansat mycket och dom som aldrig har tagit en danslektion förut.

Plats: 7 mars Stadsteatern, samling vid stora ingången, 21 mars Dansstudion på Dunkers kulturhus

Kostnad: avgiftsfritt

Anmälan och information: Irene Grahn, irene.grahn@helsingborg.se
Maximalt 20 deltagare/workshop, så skynda dig med anmälan. Skicka e-post med namn, adress och mobiltelefon. Först till kvarn gäller. Anmälningar tas emot ända till tillfällena är fullsatta. OBS! Eventuellt återbud lämnas via e-post senast en vecka innan workshop.

Den 7 mars 2020 kl. 13:00

Dansworkshop på Dunkers med Anette Jellne kan även ses på följande datum: