Dansworkshop på Dunkers kulturhus

Vårens stora succé med dansworkshop är tillbaka i höst. Våra danstillfällen passar dig från 13 år till pensionär. Det viktigaste är att du gillar att dansa. I höst kommer tre erfarna dansare och koreografer från Skånes dansteater, Black Box Dance Company och Dansstudion. Det är lördagar som gäller och under hösten arrangeras tre tillfällen: 12 september, 3 oktober och 14 november.

Är alla välkomna? Ja, även du utan förkunskaper och du som dansat en hel del. Tanken är att våra workshops ska inspirera. Alla deltar efter egen förmåga, här finns utrymme för alla. Det är dessutom fri entré. På grund av säkerhetsskäl är det max 15 deltagare per workshop.

För anmälan och mer information kontakta Irene Grahn: irene.grahn@helsingborg.se

Mejla namn, adress och mobilnummer. Det är först till kvarn som gäller och anmälningar tas emot till workshopen är fullsatt. Notera att måste du lämna återbud ska detta ske via mejl senast en vecka innan aktuell workshop. Bekräftelse på erhållen plats skickas ut från och med vecka 34.

12 september
Dansworkshop med Marie Brolin Tani

Marie Brolin Tani är utbildad vid Balettakademin i Stockholm och även studerat koreografi och pedagogik i Paris och London. Marie var med och startade MBT Danseteater i Århus 1990 och verkade som konstnärlig ledare för kompaniet fram till 2001. Året efter började hon konstnärlig ledare på Skånes Dansteater i Malmö. Sedan 2013 är hon konstnärlig ledare för Black Box Dance Company i Hosterbro, Danmark.

I Maries workshop blir det dans i skiftande tempo till inspirerande musik anpassat till dig som deltagare. Det blir golvövningar, diagonaler, vi utforskar det moderna dansspråket, kreativiteten och improvisationen som blir till vår egen koreografi. Temat är fysik, mod och att ha roligt medan du dansar. För dans är glädje.

3 oktober
Dansworkshop med Susanne Andersin

Kan man förbereda sig för en dansworkshop genom att lägga märke till olika ljud som du hör omkring dig i din vardag? Ja, det är precis vad Susanne Andersin vill att du ska göra inför hennes workshop i dans på Dunkers kulturhus. En workshop som kommer att fokusera på improvisation för att på ett lekfullt sätt bygga upp koreografier.

Susanne Andersin startade dansinriktningen på estetiska programmet här i Helsingborg. Som huvudlärare och ämnesansvarig har hon undervisat i modern dans, balett, kreativa dansämnen samt haft det konstnärliga ansvaret för dansföreställningar. Susanne är utbildad danspedagog på Danshögskolan i Stockholm och har även danslärarexamen från Malmö Universitet. Hon bland annat satt upp egna föreställningar som visats i Helsingborg, Malmö och Lund. Susanne har även varit en aktiv teaterkoreograf och samarbetat med regissörer som Göran Stangertz, Janne Nielsen och Hans Polster. I dag ser sig Susanne som en frilansande danskonstär.

14 november 13.00–15.00
Dansworkshop med Anette Jellne

Från Svenska Balettskolans moderna linje till Danshögskolans pedagogutbildning och vidare till skådespelarutbildning vid Stockholms Konstnärliga högskola och som dansare på Skånes dansteater sedan 2006. Ja, Anette Jellne har sannerligen gjort det mesta. Våren 2020 medverkade hon dessutom i föreställningen Äppelkriget på Helsingborgs stadsteater. Anette har arbetat med en mängd olika koreografer som till exempel Örjan Andersson, Ben Wright, Marina Mascarell och David Hernandez.

I den här dansworkshopen kommer du att utforska de metoder som Marina Mascarell har använt för att skapa föreställningen Second Landscape (en föreställning som kommer att gästspela på Helsingborgs stadsteatern under våren 2021) för Skånes Dansteaters dansare. Temat är lekfullhet och under workshopen kommer deltagarna att få improvisera en hel del.

Alla arrangemang på Dunkers kulturhus är Corona-anpassade och genomförs under säkra former, vilket kan begränsa antalet platser.

Evenemanget äger rum:
Den 14 november 2020 kl. 13:00

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close