Dansrörelser som läkande kraft – workshop och samtal

Maria och Kenjiro föreläser om hur tango kan påverka din hälsa och öka ditt välbefinnande. Genom olika rörelseövningar med musik i bakgrunden och i nära samspel med andra leds du in i en unik dansupplevelse.

Tango dansas idag runt om i världen. En dans som ger motion och glädje till utövarna. Tango dansas även som inslag i olika behandlingsprogram inom hälsovården. Forskningen har visat att dansen ger positiva effekter och kan minska och försena uppkomst av symptom som kan ge upphov till exempelvis Parkinsons och Alzheimers. Genom dansen utsöndras endorfiner som bidrar till ditt allmänna välbefinnande och håller dig frisk.

Maria och Kenjiro har många års erfarenhet av att undervisa i tango. Kom och ta del av en dansupplevelse för alla.

Efter föreläsningen blir det Lär dig dansa tango på Dunkers 13:00-16:00.

Plats: Atriet

Fri entré.