8 september 2022, 18:00 - 20:00

8 sep
Dansföreställningar: ilYoung 2022

ilYoung presenterar två nya nutida dansverk i augusti och september under en rikstäckande turné med elva föreställningar. Besöker Dunkers kulturhus 8 september. ilYoung är ilDances projektbaserade professionella juniordanskompani. Fokuset ligger särskilt på att erbjuda yrkeserfarenhet inom nutida dans, produktion och framträdande, med kontinuerligt mentorskap.

• Before this av Lee Brummer och ilYoung 2022
    Verket är inspirerat av olika individers berättelser – om förlust, triumf, kärlek, krig, mod, livshändelser och upplevelser som, när de kombineras, alla bildar en mosaik av våra personliga liv och samhället som helhet.
  • Sometimes, not always av Israel Aloni ilYoung 2022
    Verket reflekterar över gränser som koncept och strävar efter att utöka det som anses vara en del av en huWoman* varelse och påverka vårt sätta att interagera med världen. Begreppet gränser, både fysiska och metafysiska, finns inskrivet i de flesta uppfattningar av världen. För att verkligen utvecklas med tiden kan vi behöva experimentera med fysisk och konceptuell formbarhet.
    *HuWOman är en textuell anpassning som Aloni uppfann för att placera kvinnan i definitionen av människan och undergräva den patriarkala maktdynamiken som fortfarande kvarstår i våra samhällen.

ilYoung verkar med målet att förbereda nya danskonstnärer för den ständigt föränderliga och framåtskridande professionella samtida danssektorn både i Sverige och utomlands. Projektet skapar utrymmet och erbjuder verktyg för unga konstnärer att upptäcka mer om sig själva och sin egen praktik och stöttar dem i att hitta och använda sin egen konstnärliga röst i ett professionellt sammanhang.

Projektet organiseras och faciliteras av Compass och stöds av Svenska Postkod Stiftelsen.

För mer information:
www.ildance.se
www.compassdance.se

Datum och tid: 8 september klockan 18:00-20:00

Plats: Teatersalen

Entré: 150 kronor, 120 kronor för studenter. Biljettsläpp 13 augusti klockan 10:00.

• 8 september 2022, 18:00 - 20:00
  • Längd: 2 timmar