Celtic Christmas

West of Eden bjuder återigen in till keltiskt julfirande på Dunkers Kulturhus. Och som vanligt står irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när medeltida hymner, svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Deras inspelningar av Celtic Christmas-konserterna har hyllats storts i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.

Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station. De har turnerat bland annat i England, på Irland och ända bort till Kina. I höstas släppte West of Eden sitt första album på svenska där de gjorde sina egna ”irländska” tolkningar av Evert Taubes låtskatt.

West of Eden är:
Lars Broman: Fiol
Martin Holmlund: Bas
Ola Karlevo: Trummor, Bodhran
Jenny Schaub: Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub: Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede: Gitarr, Mandolin

Plats: Konsertsalen

Entré: 350 kronor, med Kulturkortet eller student 295 kronor. Köp biljett i entrén på Dunkers kulturhus eller via ticketmaster.

Giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation ska kunna uppvisas vid inpassering.

Du som inte har ett vaccinationsbevis har möjlighet att återköpa dina biljett.

Kontakta Dunkers Kulturhus biljettkassa 042-10 74 00.

Köp biljetter

Den 5 december 2021 kl. 17:00