Bobo Stenson Trio

1969 spelade Bobo Stenson in sin första trioskiva, då i Paris och under basisten Red Mitchells namn och med Rune Carlsson vid trummorna. Detta var inledningen på en omfattande och mycket framgångsrik triohistoria där flera kända namn funnits med, Palle Danielsson, Arild Andersen, Jon och Terje Rypdal för att nämna några.

Bobo Stenson har även spelat i Charles Lloyds Quartet där hans företrädare på pianopallen var Keith Jarrett. Genom åren har han blivit en av våra mest kända internationella jazzmusiker. Med sin nuvarande trio släpptes skivan ”Contra La Indecisión” 2018 som belönades med Gyllene Skivan, ett pris Bobo Stenson fått tre gånger tidigare kantat med flera andra utmärkelser.

Arrangör: Jazz i Helsingborg i samarbete med Dunkers kulturhus

På scen:
Bobo Stenson, piano
Anders Jormin, kontrabas
Jon Fält, trummor

Plats: Konsertsalen

Entré: 250 kronor, medlem Jazz i Helsingborg och kulturkort 200 kronor, studerande 150 kronor. köp biljett på Dunkers kulturhus eller via ticketmaster.se.

Köp biljetter

Den 1 december 2019 kl. 17:00