Barnvagnsvisning i På flykt – röster från nyanlända

Upplev en utställning tillsammans med andra småbarnsföräldrar och gå en guidad tur. För dig/er med barn i vagn eller bärsele.

Under 2015 sökte 163 000 människor asyl i Sverige. Det var den största flyktingvågen sedan andra världskriget. Etnolog Marsanna Petersen och fotograf Anna Bank följde under två års tid några av de nyanlända som kom till Helsingborg. I utställningen visas material ur det prisbelönta dokumentationsprojektet där de nyanlända familjerna står i fokus.

Som besökare får du inblick i familjernas utsatta situation. Som medmänniska hoppas vi att utställningen ska skapa förståelse för de nyanländas situation. Varför tvingades de fly från sina hem? Hur var det att komma till Sverige? Hur upplevde de sin tillvaro? Hur handskades de med en vardag i väntan och ovisshet? Hur skapar man sig en vardag i ett nytt land där man inte ens vet om man får stanna?

Dokumentationen genomfördes av etnolog Marsanna Petersen och av fotograf Anna Bank vid Kulturmagasinet/Helsingborgs museer. Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus.

På flykt – röster från nyanlända visas i 81m2 1 februari – 5 maj 2019.

Visningen ingår i entréavgiften. Fri entré med Kulturkortet.

Den 4 april 2019 kl. 10:00