Barnvagnsvisning i #ingenlitenlort

Upplev en utställning tillsammans med andra småbarnsföräldrar och gå en guidad tur. För dig/er med barn i vagn eller bärsele.

Utställningen ingenlitenlort lyfter fram en annan sida av Astrid Lindgrens liv och värld. En värld som tar avstamp i Astrid Lindgrens till synes outtröttliga engagemang och opinionsbildande arbete. Ett arbete som fortsatte tills hon närmade sig 90 år.

Hon kämpade mot kärnkraft och försvarade det öppna landskapet. Hon gav djuren en röst och protesterade mot trånga burar och ovärdiga villkor. Hon tog ställning mot våld, hjälpte flyktingbarn och drog unga nynazister i örat. Det här är utställningen om Astrid Lindgren som opinionsbildare och betydelsen av att göra sin röst hörd.

Astrid Lindgren är inte bara en av Sveriges mest kända författare, hon är även en av världens mest översatta författare. Många är de som har läst berättelserna om Pippi Långstrump, skrattat åt Emil i Lönneberga och fällt en tår för bröderna Lejonhjärta.

Utställningen ingenlitenlort – en utställning om opinionsbildaren Astrid Lindgren visas 16 februari – 28 april 2019.

Plats: Utställningshall 1 B

Visningen ingår i entréavgiften. Fri entré med Kulturkortet.

Den 7 mars 2019 kl. 10:00