Lunchföreläsning: Snart har barn en egen lag!

Lunchföreläsning i Atriet på Dunkers Kulturhus. Ta med lunchmackan och kom. Drottning Blankas Gymnasieelever bjuder på fika i pausen.

Sverige är ett av världens bästa länder för barn att växa upp i, så vad ska vi med en barnrättslag till? Vad innebär det, vem gäller lagen och vad handlar egentligen barnkonventionen om? Hur ser det ut lokalt och hur är det globalt? Den 1 januari 2020 är FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen, lag i Sverige. Vad betyder det och vem påverkas av det? Vi tror att vi är många som undrar.

• 12:00 – 13:00 Åsa Ekman har i mer än 15 år arbetat med att implementera, genomföra och sprida kunskap om barnkonventionen. Åsa har arbetat i kommuner och även under flera år varit engagerad i Rädda Barnen.
  • 13:00 – 13:15 Fika för alla. Föranmäl med namn och antal personer till irene.grahn@helsingborg.se så fikan räcker till alla.
  • 13:15 – 14:00 Bo Wallenberg, chef för skandinaviska barnmissionen, har i många år arbetat globalt med att försöka ge barn och unga en bättre uppväxt i Europa/Afrika/ Asien, öppnar perspektivet utåt mot resten av mänskligheten och ger oss sin bild av behovet av uppgradering av barnkonventionen i andra delar av världen.

Lunchföreläsningarna arrangeras av Dunkers tillsammans med Bibu scenkonstbiennal för barn och unga samt Drottning Blankas gymnasieelever årskurs 3.

Foto: AnnaCarin Isaksson

Plats: Atriet