ART&TXT: Bränn korsetten

22 oktober 2023, 14:00 - 15:00

22 okt
ART&TXT: Bränn korsetten

Dunkers Kulturhus och Författarcentrum Syd bjuder in till andra omgången av ART&TXT – ett möte mellan konstformer. ART&TXT låter upplevelsen av konst berikas av litteraturen, och att låta litteraturen växa i mötet med konsten. Vilka rum vi håller ett samtal i spelar roll och ART&TXT vill utforska vad en konstutställning gör med författares ord och samtal. Inspirerade av den aktuella utställningen skapas ett scensamtal som på något vis berör det som finns runt om publiken. Vi är här och nu, i rummet tillsammans och tar del av ett unikt möte mellan konst och text.

Denna gång möts vi i utställning Korsettkriget som skildrar kampen om kvinnlighetens former vid förra sekelskiftet, utställningen är som ett gestaltande av den litterära formen sakprosa. Sakprosan står i fokus under 2023 för Författarcentrum Syd och därför bjuder vi in författare som arbetar med att berätta utifrån fakta och precis som Korsettkriget ger kvinnor som drivit fram förändring plats.

Författarsamtalet ART&TXT: Bränn korsetten!
Välkommen till ett sprakande författarsamtal med Maja Hagerman. Mitt i utställningen Korsettkriget för en av sveriges skarpaste hjärnor och pennor – författaren, essäisten och recensenten Gabriella Håkansson ett samtal med författaren och filmaren Maja Hagerman om hennes hyllade verk och dokumentärt historieberättande. Frågor om hantverket bakom en sakprosabok, kvinnors synlighet i historien och vikten av att skapa en brygga mellan fakta och allmänheten behandlas också under den dryga timme som samtalet pågår.

Hur fungerar det?
Det är enkelt, kom och njut av föreläsning plus utställning. Antigen börjar du med att ta en titt på utställningen innan föredraget eller så lyssnar du först och upplever utställningen sen. Du väljer. Det här passar den som älskar konst och litteratur, som vill få nya tankar och känna sig lite extra arty.

Programmet kommer att uppdateras med namn senare.

Arrangemanget sker i samarbete med Författarcentrum Syd.

När: 22 oktober klockan 14.00-15.00
Var: Utställningen Korsettkriget, utställningshall 2.
Entré: 100 kronor

ART&TXT: Bränn korsetten

  • 22 oktober 2023, 14:00 - 15:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Dunkers kulturhus, Utställningshall 2
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta