Art&Soul: symbolernas läkande konst – med tarot som verktyg

28 augusti 2024, 17:00 - 19:00

28 aug
Art&Soul: symbolernas läkande konst – med tarot som verktyg

Under sensommaren har du möjlighet att utforska ditt inre genom konsten och programserien Art&Soul. Vi bjuder på chakra, healing, tarot, intuitivt skrivande, meditation och kroppslig närvaro. Kan konsten fungera som en kanal in i vårt undermedvetna?

I den här workshopen låter vi tarotkonsten få ta plats i utställningshallen. Låt tarotkorten och konstverken föra dig på en inre resa.

Kom med en nyfikenhet kring var du är i livet just nu och vilka lärdomar och arketyper som spelar in. Tarotkort har en lång historia bakom sig och förmodas ha funnits sedan 1400-talet. Detta arketypiska symbolspråk bygger på synkronicitet (attraktionslagen) och kan översätta energier och mönster som annars ofta går oss förbi. Här kan speglande bilder och berättelser fungera som stöd i den andliga utvecklingen. Den här kvällen är tarotläsare Hanna Turi från Turi Tarot på plats och hjälper dig att navigera i kortens magi.

Kan även konsten fungera som en kanal in i vårt undermedvetna? Efter att ha låtit tarotkorten föra sin talan inbjuds du att spontant välja ut ett av verken i utställningen. Tillsammans med en av kulturhusets pedagoger får du sedan utforska verkets innebörd för dig.

Om Hanna Turi
Dalabördige Hanna Turi jobbar som tarotläsare och evolutionär astrolog under namnet Turi Tarot. Med stor passion för de symboliska mönstren gör hon retreats, personliga läsningar, podcasten Jordantennen samt håller i kurser i astrologi och tarot. Hanna hjälper människor hjälpa sig själva genom verktyg som öppnar för större medvetenhet, läkning och självkännedom.

När: 28 augusti 17.00–19.00
Var: utställningshall 4, Dunkers kulturhus
Pris: ordinarie 195 kronor, 165 kronor med Kulturkortet. Paketpris för alla tre Art&Soul-tillfällen 450 kronor.

Art&Soul: symbolernas läkande konst – med tarot som verktyg

  • 28 augusti 2024, 17:00 - 19:00
  • Längd: 2 timmar

Plats

Dunkers Kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta