25 mars 2023, 20:00 - 21:00

Amanda Ginsburg

Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet, Jag har funderat på en sak, släpptes 2018. Året därpå fick hon en grammis och hösten 2020 kom den andra skivan, I det lilla händer det mesta, vilket gav henne ytterligare en Grammis i kategorin årets jazz.
Amanda har tidigare gästat Dunkers kulturhus i konceptet Jag var där och nu är hon tillbaka igen.

Biljett

Entrépris för kulturkortsinnehavare och medlemmar i Jazz i Helsingborg 250 kronor.

Köp biljett

Amanda Ginsburg förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar och tar med lyssnare på outforskade musikaliska stigar.

Sedan genombrottet har Amanda medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program Helt lyriskt. Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen:

”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

• 25 mars 2023, 20:00 - 21:00
  • Längd: 1 timme