Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Alice Sara Ott – konsert

Heelsingborg pianofestival presenterar: ”Barfota och enastående talangfull”

Japansk-tyska Alice Sara Ott är en av världens mest eftersökta pianosolister. Hon har ett exklusivt kontrakt med Deutsche Grammophon. Den senaste utgåvan på skivbolaget är Griegs pianokonsert med Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunk och Esa-Pekka Salonen.

Alice Sara Ott har arbetat med Lorin Maazel, Gustavo Dudamel, Charles Dutoit, Vladimir Ashkenazy och Vasily Petrenko. Hon har även arbetat med Los Angeles Philharmonic Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra and Wiener Symphoniker.

På en av hennes senaste konserter spelade hon Liszts Totentanz med London Symphony Orchestra under sir Antonio Pappano. Kritikerna skrev: ”Alices bergsäkra teknik kombinerad med extrem känslighet gjorde det möjligt att förvandla verket till mer än bara ett uppvisningsstycke”.

Program för konserten

CLAUDE DEBUSSY (1862–1918)
Suite bergamasque: Prélude – Menuet – Clair de lune – Passepied

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810–49)
Nocturne Op. 9 nr 1 i B-moll
Nocturne Op. 9 nr 2 i Ess-dur
Nocturne Op. 48 nr 1 C-moll
Ballad i G-moll Op. 23:1

Paus

CLAUDE DEBUSSY
Rêverie

ERIK SATIE (1866–1925)
Gnossienne nr 1
Gymnopedi nr 1
Gnossienne nr 3
MAURICE RAVEL (1875–1937)
Gaspard de la nuit: Ondine – Le gibet – Scarbo

Plats: Konsertsalen. 16:15 konsertintro med Per Nyrén.

Entré: 350 kronor, med Kulturkort 295 kronor.

Festivalpass till alla program kostar 1740 kronor och med Kulturkortet 1645 kronor.

Biljettsläpp 9 maj! Köp biljett via biljettcentralen på Dunkers eller direkt via Ticketmaster.

Hela programmet till Helsingborg Pianofestival finns på www.helsingborgpianofestival.se.

Helsingborg Pianofestival är ett samarrangemang med Musik i Syd.

Foto: Jonas Becker

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.