Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Akustisk afton med svensk–romsk musik och kultur

Minoriteten romers resanderomska grupp har levt i Sverige sedan århundraden. Dess musik är en del av det svenska kulturarvet, men okänd för många. Frantzwagner Sällskapets medlemmar framför traditionella resanderomska visor tillsammans med bakgrundshistorier om visorna och berättelser om musikens historiska roll i den resanderomska vardagen och för samhällets befolkning.

Under kvällens framträdande får lyssnarna en unik möjlighet i den resanderomska musiken som genom historien utgjort såväl underhållning som nyhetsmedia och som inte minst utgjort en väsentlig del i människors försörjning.

Arrangör: Frantzwagner Sällskapet

Plats: Atriet, Dunkers kulturhus

Fri entré, ingen föranmälan krävs

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.