Lunchkonsert: Agnes Persson trio

15 mars 2024, 12:00 - 13:00

15 mar
Lunchkonsert: Agnes Persson trio

Agnes Persson Trio till Helsingborg Guitar Festival 2024. Gitarristen och kompositören Agnes Persson har gjort ett betydande avtryck på den svenska jazzscenen. Känd för sitt nyskapande arbete, har hon genom sina unika kompositioner och arrangemang bidragit till en förnyelse av genren. Agnes debutalbum ”In Collaboration With Flowers” (Havtorn Records, 2021) har särskilt uppmärksammats för dess originella stil och har etablerat henne som en framstående figur inom svensk jazz.

Debutalbumet som utskilde sig
In Collaboration With Flowers utmärkte sig i den svenska jazzutgivningen 2021. Albumet, prisat för sina nyskapande kompositioner och arrangemang, ledde till en nominering i kategorin Årets nykomling under Manifestgalan 2022 och blev utnämnd till Årets Gitarrjazz av Lira Musikmagasin.

Agnes Perssons Trio – en ny dimension av jazz
Med sin nystartade trio, bestående av kontrabasisten Jakob Ulmestrand och trumslagaren Ludwig Aronsson, fortsätter Agnes att utforska och utveckla sin unika stil. Deras musik kombinerar djärva jazztoner med fri improvisation, vilket resulterar i ett dynamiskt och särpräglat sound. Denna trio bryter nya vägar genom att utmana konventionella samspelet och utforska gitarrtrions potential.

Första albumet – ett väntat släpp
Deras första album, som spelades in i juni 2023, är planerat att släppas den 12 april 2024 på Havtorn Records. Detta album är starkt efterlängtat och förväntas visa Agnes Perssons och hennes trios utveckling och unika musikaliska identitet.

”Agnes Persson är musikens utgångspunkt och centrum. Hennes elgitarr lägger en kvardröjande stämning med en så tydlig ton att gitarren finns kvar i musiken även då hon spelar så tyst att den knappt hörs eller inte spelar alls.”
– Lira Musikmagasin

Genre: jazz
När:
15 mars 12.00-13.00
Var: konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: fri entré, biljett krävs

Lunchkonsert: Agnes Persson trio

  • 15 mars 2024, 12:00 - 13:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Konsertsalen, Dunkers
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta