Advent på Dunkers kulturhus

3 december 2023, 12:00 - 17:00

3 dec
Advent på Dunkers kulturhus

Söndag 3 december kommer julen och första advent till oss här på Dunkers kulturhus. I år firar vi riktigt ordentligt och bjuder på musik, glögg och öppnar även upp Carl Larssons utställning Nu är det jul igen. Fri entré.

Det är dags för jul och första advent på Dunkers kulturhus. I år firar vi detta tillfälle särskilt och vi vill bjuda in till en dag fylld med julefröjd. Dörrarna öppnas med fri entré till Carl Larssons utställning Nu är det jul igen, där man får uppleva familjen Larssons julfrukost på Lilla Hyttnäs i Sundborn 1906. Det är jultradition att Dunkers kulturhus sätter upp utställningen Nu är det jul igen för Helsingborgarna att ta del av. Konstverket köptes av Helsingborgs museum 1908 direkt av konstnären och har sedan dess ställts ut på flera platser i Sverige.

I utställningshallen kommer det finnas möjlighet att pynta en av tre granar och i atriet blir det julkortsverkstad, där du kan sätta dig ner och skapa din egen Carl Larsson tavla. Det kommer även bli sagoläsning med jultema.

Under eftermiddagen bjuder även folkrockbandet West of Eden in till ett keltiskt julfirande i konsertsalen. Du hittar biljetter till detta längre ned på sidan.

Så kom in och njut av en mysig adventssöndag med julmusik och en och annan julöverraskning. Firandet tar plats på entréplan och alla är välkomna.

När: 3 december 12.00–17.00
Var: entréplan
Entré: fri entré

Här hittar du biljetter till Celtic Christmas – en julkonsert med West of Eden

Advent på Dunkers kulturhus

  • 3 december 2023, 12:00 - 17:00
  • Längd: 5 timmar

Plats

Dunkers Kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta