WKND by HBG

WKND by HBG

Gör ditt besök på Dunkers till en Helsingborgsweekend!

I Helsingborg är det helg nästan jämt. I alla fall om man med helg menar långa, sköna dagar av oförfalskad njutning. I Helsingborg finns det massor att göra. Välj mellan vild natur och välansade trädgårdar eller parker. Besök någon av stadens White Guide-listade restauranger. Gå på teater, konserter och konstmuseer som håller högsta klass. Eller ta färjan över till Helsingör. Här hittar du ett urval härliga upplevelser i och omkring Helsingborg.

Boka hotell

Vi har samlat de perfekta hotellen för din vistelse i Helsingborg här.

Kulturkul i Helsingborg

Den fina stadsteatern och konserthuset, det vackra havsnära kulturhuset och välkända utomhusteatrar i blomstrande omgivning. Helsingborg är en liten stad med stort kulturliv – alltid med något nytt att upptäcka. Gör en weekend i Helsingborg och fyll den med musik, konst, teatrar och kulturella stadsvandringar.

Staden med den historiska kärnan i dess mitt, kullerstenstorg och mysiga gator har ett blomstrande kulturliv där det alltid sätts upp nya teatrar, bjuds på nya utställningar och musikupplevelser. Missa inte Helsingborgs friluftsmuseum och botaniska trädgård Fredriksdal. I ett Skåne i miniatyr kan du uppleva lantidyll anno 1800-tal och dessutom snabbt färdas bakåt i tiden till tidigt 1900-tal i Helsingborgs gamla stadskvarter. Passa på att ta en avkopplande fika på kaféet när du ändå är på plats. För den konstintresserade har Helsingborg flera platser att besöka, ta till exempel en titt på vad Kulturhotellet har för utställningar och evenemang på gång.

Stadsvandringar och höga torn

Upplev Helsingborg med en stadsvandring som tar dig till allt från Pestkyrkogården i Slottshagen till korsvirkeshusen vid Billegaplatsen. Stadens landmärke, Kärnan, ligger mitt i staden. Trapporna upp från torget med Magnus Stenbocks-statyn leder upp till den medeltida riksborgen som byggdes på 1300-talet. Vill du ännu högre kan du gå den snirkliga trappan upp i Kärnans 35 meter höga torn!

Utomhuskultur och oaser

Sofiero slott och trädgårdar blomstrar det från nyutsprucken vår till höstens färgprakt. En kort tur med stadsbussen och du befinner dig i slottsträdgården – en oas med vackra odlingar, lek för barn, café och utställningar. Och så slottet förstås.

Toner och teater

Soppteater, barnteater, konserter, klassiskt och nyskapat. Helsingborg har ett stort utbud av scenkonst, teater och musik. Besök Sveriges äldsta stadsteater och konserthuset som är välfyllda med evenemang. Eller Helsingborg Arena som arrangerar allt från sportevenemang till galor och konserter. Staden har även sin egen symfoniorkester som varje säsong bjuder på en rad konserter med olika tonsättare.

Shopping

Ingen weekendresa är komplett utan en rejäl shoppingrunda och massor av fynd i resväskan. Helsingborg bjuder på shopping för alla smaker och plånböcker. På Kullagatan och Stortorget hittar du många av de stora kedjorna. Letar du dig lite längre söderut hittar du spännande alternativa butiker. Och överallt i staden är det lätt att hitta restauranger eller mysiga små fik där du kan fylla på energireserven. Strax utanför centrum ligger shoppingcentrumet Väla med 200 butiker under ett och samma tak.

Du kommer ha lätt att fylla en weekend med kulturella aktiviteter i Helsingborg, och skulle du vilja ha ännu mer inspiration – titta in på visithelsingborg.com för fler weekendtips.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close