Spektras sommarpraktikanter skriver om kultur

Under perioden 26 juli – 13 augusti får Kulturförvaltningen förstärkning av fyra ungdomar som i ord och bild bevakar kulturlivet i Helsingborg.

Just nu har Spektras lokal på Dunkers kulturhus förvandlats till en redaktion fylld av smattrande tangentbord och klingande kaffekoppar – precis som det ska vara i ett redaktionellt kontorslandskap!
Helsingborgsungdomarna Cedra Cederbonds, Yara Rajjoub, Mathilda Johansson och Margarita Eilers är sommarpraktikanterna vars sommarjobb är att ur ett ungt perspektiv skildra, dokumentera och bevaka Helsingborgs kulturliv med alla dess uttryck, intryck, toner och nyanser. Redaktionens artiklar och bilder kommer att publiceras bland annat på Kulturkortets webb, men även på andra webbplatser och kanaler. Utöver det redaktionella arbetet kommer ungdomarna att arbeta med storytelling, där de för omvärlden berättar om det unga kulturlivet i Helsingborg.

Spektra Medias blogg