Spektra sommarevent 2022

På Dunkers kulturhus finns Spektra, som är en kulturstudio för unga och unga vuxna som vill ha en plats för att uttrycka sig eller för att förverkliga sina idéer. Sommaren 2022 är full av möjligheter med hjälp att Spektra.

Minirampen 4 juli–29 augusti

Spektras nya miniramp är en alldeles lagom skateboardramp för nybörjare och mer avancerade åkare. Rampen står bakom Dunkers kulturhus vid Kvickbron under juli och augusti. Åkning sker på egen risk. FAQ Spektras skateboardramp hittar du längst ner på denna sida.

Måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar 08:00-18:00
Torsdagar 08:00-20:00
Lördag och söndag 10:00-17:00

Varje torsdag arrangerar Spektra torsdagsession med häng, skate och konst i olika former. Målgruppen är 15—25 år. Ibland bjuder man även in gäster. Brädor finns då att låna, ta med egen hjälm och skydd.

Helsingborg Sk8 Missions

Under sommaren bjuder Spektra in till utmaningar på olika skateplatser i Helsingborg. Utmaningarna släpps på torsdagar, och därefter får du på dig till följande torsdag att delta i tävlingen. Utmaningarna är anpassade till alla nivåer och man kan vinna fina priser.

Delta genom att fota och filma när du och dina kompisar utför utmaningarna. För att vara med och tävla lägger du upp bilderna och klippen på Instagram och taggar #helsingborgsk8missions samt @spektra_dkh.

Först ut är nya minirampen på Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1 b.
Torsdag 16 juni släpps utmaningarna på @spektra_dkh. För mer information, följ @spektra_dkh

Sommarpraktik: Konstnär en sommar 4 juli–12 augusti

Under sommaren får 32 ungdomar möjlighet att arbeta som verksamma konstnärer. Med fyra konstformer som utgångspunkt erbjuder man nyfikna, intresserade och praktiserande unga vuxna möjligheten till utveckling. Uttrycken är foto, dans, konst och text. Varje kategori leds av en erfaren konstnär.

Mer sommaraktiviteter

  • 11 juni Utflykt och workshop Queer Kaos på Ja-kontoret i Helsingör.
  • 16 juni 13:00-16:00 Film- och fotoworkshop på Tryckeriet
  • 18 juni 15:00-17:00 Plakatverkstad i Pride Park Helsingborg. Gå med Spektra i Prideparaden.
  • 23 juni 16:30 19:00 Tapeart, skate och skateloppis på Tryckeriet.
  • 7 juli Invigning av rampen bakom Dunkers kulturhus med kreativa workshops, skatesession med Malmös Tösabidarna med mera.
  • 9 juli Vernissage med kulturstipendiaten Manju Jatta.
  • 14 juli 18:00.21:00 DORKZONE på Dunkers kulturhus nya ramp. Skate, musik och kreativitet.
  • 9 augusti 18:00-20:00 Vindla Stråkkvartett med musik av Isak Persson och Neo Korths.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?