Helsingborg Tape Week 11–18 oktober

Att skapa konst med tejp är en växande rörelse. Nu klistrar vi tejpen på Dunkers kulturhus och staden. Helsingborg Tape Week blir Sveriges första tejpkonstarrangemang med workshops, utställningar och tejpkonst i stadsmiljö. Testa tejpkonst och du är snart fast i klistret.

Bakom arrangemanget står Dunkers kulturhus ungdomsavdelning Spektra. Under Helsingborg Tape Week kommer tejpkonstteamet Tape Over från Tyskland att tejpa ett stort verk inspirerat av Dunkers kulturhus pågående utställning Ikoner. Lokala konstnärer smygstartar Helsingborg Tape Week genom att tejpa en handfull konstverk runt om i Helsingborg. Under evenemangsveckan arbetar de i stort format inuti Dunkers kulturhus.

Besökaren får uppleva ett kreativt konstuttryck. Under veckan experimenteras det med tejpkonst av varierande sort. Programmet bjuder på workshop både i Atriet och i Spektra. Det blir också en familjelördag för de yngre. Under Helsingborg Tape Week öppnas en mindre utställning under namnet We´re all tape artists.

tapeartacademy.com kan du lära dig mer om den nya konstformen med tejp.

Workshop och utställningar

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?