Helsingborg Tape Week 11–18 oktober

Att skapa konst med tejp är en växande rörelse. Nu klistrar vi tejpen på Dunkers kulturhus och staden. Helsingborg Tape Week blir Sveriges första tejpkonstarrangemang med workshops, utställningar och tejpkonst i stadsmiljö. Testa tejpkonst och du är snart fast i klistret.

Bakom arrangemanget står Dunkers kulturhus ungdomsavdelning Spektra. Under Helsingborg Tape Week kommer tejpkonstteamet Tape Over från Tyskland att tejpa ett stort verk inspirerat av Dunkers kulturhus pågående utställning Ikoner. Lokala konstnärer smygstartar Helsingborg Tape Week genom att tejpa en handfull konstverk runt om i Helsingborg. Under evenemangsveckan arbetar de i stort format inuti Dunkers kulturhus.

Besökaren får uppleva ett kreativt konstuttryck. Under veckan experimenteras det med tejpkonst av varierande sort. Programmet bjuder på workshop både i Atriet och i Spektra. Det blir också en familjelördag för de yngre. Under Helsingborg Tape Week öppnas en mindre utställning under namnet We´re all tape artists.

tapeartacademy.com kan du lära dig mer om den nya konstformen med tejp.

Workshop och utställningar

Utställningar

We´re all tape artists
11 oktober–31 oktober

Under Helsingborg Tape Week kommer Spektras utställningsvägg att smyckas av tejpkonst som skapas under veckan. Utställningen blir en levande utställning där besökarna bidrar till innehållet.

Plats: Spektraväggen, entréplan

TapeArt på Tryckeriet + vernissage
Måndag 18 oktober klockan 15:00-18:00

Utställningsvernissage. Under tre veckors tid har Kulturskolans personal utforskat och skapat tejpkonst med barn på aktivitetshuset Tryckeriet. Resultatet som växt fram ser ni i denna utställning.

Plats: Tryckeriet

Konstnärer under Helsingborg Tape Week 2021

Tape Over

Det världsledande tejpkonstteamet Tape Over är verksamma i Tyskland och leds sedan 2010 av grundaren Robert König, ikonisk tejpkonstnär. Tape Over ser sig själva som ambassadörer för tape art, som de själva till stor del utvecklat och spridit världen över under de senaste decennierna. Under sommaren har Tape Over utsmyckat Steffi Graaf stadion och har under hösten en stor utställning i Berlins historiska TV-torn, Fernsehturm.

Lokala konstnärer: Belinda Jönsson, Alexandra Donelli Lidén, Jakob Karlsson, Saga Kullenberg, Nicolé Johansson och Calle Nordahl

För att utföra de flesta stora konstverken är en grupp lokala konstnärer utvalda. Konstnärerna är valda och matchade utifrån sina egna unika konstuttryck och kommer att mötas för att tillsammans gå upp i en högre enhet. Den som leder arbetet med den lokala konstnärsgruppen är Calle Nordahl, konstnärligt aktiv i Köpenhamn och grundare av tejpkonstteamet Klæbeholdet København. Till vardags arbetar han som kulturvägledare i Dunkers kulturhus ungdomsavdelning Spektra.