Kulturcrew på Dunkers kulturhus

Kulturcrew på Dunkers kulturhus

Kulturcrew är en utbildning i arrangörskap för unga och unga vuxna på Dunkers kulturhus. För dig mellan 15 och 25 år.

Din väg in i Helsingborgs kulturliv! Utveckla och skaffa dig kunskap om arrangörskap – hur man gör ett evenemang, scenteknik, presentation/värdskap och marknadsföring. Var med i gruppen Kulturcrew som gör events och workshops för andra unga. Se och diskutera teater, konserter och utställningar. Kulturcrew träffas varannan onsdag klockan 17:00–19:00.

Utbildningen görs i samarbete med Spektra och Fryshuset.

Är du mellan 15 och 25 år och intresserad av att vara med i Kulturcrew? Skicka in ditt namn, var du bor och en kort motivering till varför du vill vara med i kulturcrew till spektra@helsingborg.se. Begränsat antal platser.

Kulturcrews höstprojekt UNG HBG

Projektet innefattar workshops i fotografi, måleri samt musikskapande som kulminerar i en vernissage i december.

Oavsett förutsättningar och erfarenhet ges unga kreatörer rum att både utvecklas och synas i staden. Projektet är framtaget och drivs av unga, för unga.

Allt som behövs av både material och coaching tillhandahålls till deltagarna genom ett samarbete med Spektra och Fryshuset.

Fri entré till allt.

Målgrupp: 15–25 år.

Workshop 1: Foto
Onsdag 3 november klockan 15:00–16:00

Välkommen till en grundläggande workshop i fotografi. Lära dig mer om kamerans funktioner och hur du kan använda dessa på ett kreativt sätt. Vi rör oss i olika miljöer på Fredriksdal museer och trädgårdar under övningarna.

Viktigt, ta med egen kamera.

Plats: Fredriksdal museer och trädgårdar

Workshop 2: Måleri
Onsdag 17 november klockan 18:00–20:00

Plats: Spektra

Workshop 3: Musik
Tisdag 30 november klockan 18:00–20:00

Välkommen till en musikworkshop för dig som redan har ett projekt och vill färdigställa det. Under en helkväll får du coachning i hur du finslipar ditt projekt. Slutresultatet ställs ut i december på Dunkers kulturhus.

Plats: Fryshuset

Deltagare: 1 st (eventuellt fler)

Vernissage på Spektra
15 december klockan klockan 18:00–20:00.

Vernissagen är även Spektras julavslutning, mer info kommer senare.

Föranmälan till workshop sker till spektra@helsingborg.se. Skicka in namn och telefonnummer. Du kommer få ett formulär att fylla i när du anmäler dig.

Kulturcrew Utbildning i arrangörskap

Kulturcrew började i Danmark 2010 och finns idag på 100 danska skolor. I Sverige startade projektet 2016 av Unga Musik i Syd och Riksteatern med stöd av Region Skåne. Idag är mer än 18 kommuner i Skåne och Kronoberg igång med flera KulturCrew.

Målet med kulturcrew är att unga ska lära sig olika delar av arrangörskap – bland annat teknik, marknadsföring och presentationsteknik. Även att skapa möjlighet för unga att göra egna arrangemang för andra och påverka kulturutbudet i sin kommun.

Så funkar Kulturcrew:

* Gratis att vara med.
* En utbildningsdag med workshops inom marknadsföring, scenteknik, presentationsteknik och värdskap. Du får tröja, handbok och kursbevis.
* En nätverksträff med andra Kulturcrew i Skåne.

Kulturcrew får kunskap och utbildas i:

* Värdskap och presentationsteknik.
* Marknadsföring: uppmärksamma och synliggöra arrangemang genom media, affischer och andra kanaler.
* Scenteknik: vara stöd i hantering av scenteknik såsom ljud och ljus.
* Planering: förbereda och planera arrangemang såsom urval, boka arrangemanget och ha kontakt med artisten.
* Delaktighet: på ett demokratiskt sätt vara med i processen att välja vilken föreställning som ska köpas in till kommunen eller skolan.

Läs mer om Kulturcrew på unga.musikisyd.se/kulturcrew/

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close